Takens Admiraal
advocaten

Bronckhorststraat 16
1071 WR Amsterdam
T + 31 20 30 32 840
F + 31 20 30 32 841 info@takensadmiraal.nl

mr. Bart Hartman

Mr. drs. Bart HartmanMr. drs. Bart Hartman studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam, alwaar hij zich voornamelijk heeft verdiept in het strafrecht en internationaal recht. Daarnaast volbracht hij een studie Criminologie aan de Vrije Universiteit en behaalde hij een Master in het internationaal strafrecht aan de Universiteit van Turijn.

 

Alvorens zich in januari 2011 als advocaat met het strafrecht bezig te houden, deed hij o.a. ervaring op als jurist bij de openbare aanklager van het Internationaal strafhof, onderzoeker bij het Centrum voor politie- en veiligheidswetenschappen, docent aan de Universiteit van Amsterdam en senior juridisch medewerker strafzaken bij het Gerechtshof te Amsterdam.

Na werkverbanden bij diverse Amsterdamse advocatenkantoren heeft Bart Hartman zich sinds 1 januari 2016 als zelfstandig advocaat verbonden aan Takens Admiraal Advocaten. Zijn aanpak kenmerkt zich door een grote betrokkenheid bij zijn zaken, scherpe analyse van de pijnpunten in een zaak en daadkrachtig optreden ter terechtzitting.

 

Bart Hartman richt zich met name op de commune strafrechtpraktijk (zoals vermogens-, drugs-, gewelds- en zedendelicten), het jeugd(straf)recht, penitentiaire beklagzaken alsmede PIJ- en TBS-verlengingszaken. Tevens is hij lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA).

 

Bart Hartman in de media;

 

In de uitzending van ‘wij zitten vast’:

http://www.npo.nl/wij-zitten-vast/12-12-2014/BNN_101370679

 

Vrijspraak in poging moord in Amsterdam West:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23796802/
__Rechtbank_laat__moordbroers__vrij__.html

 

Vrijspraak in woningoverval Ankeveen:

http://www.dichtbij.nl/t-gooi/regionaal-nieuws/artikel/3354112/justitie-hield-bewijsstuk-overval-ankeveen-onder-de-pet.aspx

 

Gesjoemel met bewijsmateriaal in kinderzedenzaak Doetinchem:

http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/politie-vervalst-bewijs-in-zaak-kinderporno-doetinchem-1.4290145

In het nieuws

Wij treden alleen op in de media, wanneer dit in het belang is van de zaak en met toestemming van onze cliënten. Soms is het echter nodig om via de media tegengas te geven en het standpunt van de verdediging bekend te maken. Vooral in grotere zaken wordt de invloed van de pers namelijk steeds belangrijker. Een overzicht:

Vrijspraak in mini-mega strafzaak 13Altist >

Vrijspraak in megastrafzaak Coulsdon (fraude Belastingontduiking) >

Column Volkskrant over het opsluiten van kinderen >

Volg mradmiraal op Twitter Twitter Volg RalphTakens op Twitter Twitter