Takens Admiraal
advocaten

Bronckhorststraat 16
1071 WR Amsterdam
T + 31 20 30 32 840
F + 31 20 30 32 841 info@takensadmiraal.nl

mr. Ralph Takens

Ralph TakensMr. Ralph Takens (Rhenen, 1977) werkt door heel Nederland in zeer uiteenlopende zaken. Hij staat bekend om zijn diepgaande kennis van het strafrecht, zijn bevlogenheid en zijn 100% inzet. In iedere strafzaak, voor iedere client weet hij altijd weer het onderste uit de kan te halen.

 

Mr. Takens studeerde in 2001 af aan de Universiteit van Utrecht op twee rechtsgebieden: het strafrecht en het privaatrecht (arbeidsrecht). Tijdens en na zijn studie werkte hij als griffier bij de rechtbank Utrecht, met name bij de Sector Handel (civielrecht en familierecht) en de Sector Strafrecht. Zijn bevlogenheid voor het strafrecht werd daar bevestigd. Hij raakte regelmatig in discussie met rechters. De overstap naar de advocatuur was een logisch vervolg.

 

In 2002 trad hij als advocaat in dienst bij een advocatenkantoor in Utrecht waar hij zich toelegde op het strafrecht. In 2006 stapte hij over naar een volledig in het strafrecht gespecialiseerd kantoor in Amsterdam. Op 1 januari 2010 werd mr. Takens partner bij het kantoor dat thans wordt gevormd door Takens Admiraal Advocaten.

 

Zijn praktijk bestaat vooral uit zaken over georganiseerde criminaliteit, vrouwenhandel, mensensmokkel, drugshandel, moord, doodslag, (zware) mishandeling, gekwalificeerde vermogensdelicten (overvallen, plofkraken, straatroven, inbraken, etc.) verkeers- en jeugdzaken.

 

Daarnaast heeft mr. Takens zijn affiniteit met het civiele recht behouden en legt hij zich tevens toe op het verlenen van bijstand aan cliënten op het gebied van auteursrecht en contractenrecht in verband met muziekproducties. Hij adviseert dan ook DJ's en producers omtrent de diverse juridische aspecten die komen kijken bij de werkzaamheid in de muziekwereld.

 

Mr. Takens treedt op voor gerechten in het hele land en voert tevens procedures in cassatie bij de Hoge Raad der Nederlanden. Door de rechtbank Amsterdam wordt hij regelmatig verzocht om op te treden voor minderjarige verdachten, die nog niet beschikken over een advocaat. Mr. Takens is strafrechtspecialist en is als zodanig lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en volwaardig lid van de Vereniging voor Cassatie Advocaten in Strafzaken (VCAS). Toegang tot beide verenigingen is beperkt en is voorbehouden aan specialisten die hebben aangetoond te voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen welke jaarlijks worden getoetst. 

 

Vanaf 1 juni 2010 tot 1 januari 2015 was mr. Takens lid van de Commissie van Toezicht van de penitentiaire inrichting Wolvenplein te Utrecht en hield hij onder meer als beklagrechter toezicht op het handelen van de directie en het welzijn van de gedetineerden.

 

Mr. Takens spreekt Nederlands. Engels, Frans, Duits en Indonesisch.

 

Mr. Takens in de media:

- publicatie E.M.C. Van Nielen & R.I. Takens, Commentaar op artikel 283, In: A.L. Melai & M.S. Groenhuisen E.A., Het Wetboek van strafvordering Deventer: Kluwer (losbl..

 

- publicatie E.M.C. Van Nielen & R.I. Takens, Commentaar op artikel 284, In: A.L. Melai & M.S. Groenhuisen E.A., Het Wetboek van strafvordering Deventer: Kluwer (losbl.)

 

- publicatie: 'Ruimer baan voor ademproef', Advocatenblad, jrg. 2007, nr. 17, p. 744

 

- publicatie: 'Nieuwe artikel 359 Sv lid 2 biedt munitie voor stille revolutie. Voeren van betrouwbaarheidsverweer wordt dankbaar werk',

Advocatenblad, jrg. 2005, nr. 15, p. 674

 

- publicatie: 'Meer eenduidigheid bij verlenging voorlopige hechtenis tijdens hoger beroep', Advocatenblad, jrg. 2005, nr. 12, p. 532

 

- media in een moordzaak: 

http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/2426153/2011/04/19/Peuter-was-niet-op-slag-dood.dhtml 

http://www.telegraaf.nl/binnenland/20271772/__

Peuter_was_niet_op_slag_dood__.html

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/04/

peuter_niet_op_slag_dood.html

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/850214/verdachten-dood-peuter-nouafel-willen-vrijspraak

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/850000/om-komt-met-eis-in-zaak-nouafel.html

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/351239/aanwijzingen-richting-moeder-nouafel.html

https://jurgenswart.wordpress.com/2012/09/04/advocaat-van-stiefvader-van-dode-peuter-nouafel-wraakt-de-rechtbank-om-geheime-informant/

 

- zaak betreffende de verdenking van groepsverkrachting: 

http://www.andereverhalenuitderechtbank.nl/tag/groepsverkrachting/

http://www.on-linenieuws.nl/een-onbegrijpelijke-eis/

 

- mensenhandel op de markt: 

http://www.volkskrant.nl/archief/de-twee-ooms-weten-van-niks~a3537633/

http://www.parool.nl/parool/nl/4030/AMSTERDAM-OOST/article/detail/3032742/2011/11/14/Jongen-was-tien-jaar-slaaf-op-markt.dhtml

www.volkskrant.nl/archief/de-slaaf-van-de-dappermarkt~a3032167/

http://www.at5.nl/artikelen/71460/mannen-laten-neef-werken-als-slaaf

 

- gewapende woningoverval: 

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/82369/marknesse-politie-schoot-om-verdachten-aan-te-houden

 

- schietpartij Overvecht:

http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/4162478/2015/10/13/

Schietverdachte-Overvecht-nog-steeds-vast.dhtml

 

Publicaties in de media waarin de naam van de advocaat niet expliciet zijn genoemd worden hier niet weergegeven. 

 

* * *

 

Bapak Ralph Takens (lahir di Belanda, kota Rhenen, tahun 1977) bekerja di seluruh Belanda dalam berbagai isu. Dia dikenal karena pengetahuannya yang mendalam tentang hukum pidana, antusiasme dan komitmennya 100%. Dalam setiap kasus pidana, untuk setiap klien dia selalu tahu bagaimana untuk mendapatkan hasil maksimal dari itu.
 
Praktek terutama terdiri dari kasus mengenai kejahatan terorganisir, perdagangan, penyelundupan manusia, perdagangan narkoba, pembunuhan, pencurian properti berkualitas (perampokan, berderak bunyi, perampokan jalanan, dll), kasus lalu lintas dan kasus pemuda.
 
Selain itu, Bapak Takens afinitas nya untuk mempertahankan hukum perdata dan dia juga berfokus pada memberikan bantuan kepada klien di bidang hak cipta dan kontrak hukum sehubungan dengan produksi musik. Karena itu dia menyarankan DJ dan produser pada berbagai masalah hukum yang terlibat dalam aktivitas di dunia musik.
 
Bapak Takens terjadi starter di seluruh negeri dan juga litigates kasasi ke Mahkamah Agung Belanda (Hoge Raad der Nederalnden). Oleh Pengadilan Distrik Amsterdam (Rechtbank Amsterdam), dia secara teratur diundang untuk tampil untuk terdakwa remaja, yang belum punya pengacara. Bapak Takens adalah spesialis hukum pidana dan sebagai anggota seperti Asosiasi Pertahanan Belanda Counsel (NVSA) dan anggota penuh dari Asosiasi Pengacara di Pidana Kasasi (VCAS). Akses ke kedua kassosiasi adalah terbatas dan dibatasi untuk spesialis yang telah menunjukkan kepatuhan dengan standar kualitas tertentu, yang setiap tahun.
 
Bapak Takens berbahasa Belanda. Inggris, Perancis, Jerman dan Bahasa Indonesia.

In het nieuws

Wij treden alleen op in de media, wanneer dit in het belang is van de zaak en met toestemming van onze cliënten. Soms is het echter nodig om via de media tegengas te geven en het standpunt van de verdediging bekend te maken. Vooral in grotere zaken wordt de invloed van de pers namelijk steeds belangrijker. Een overzicht:

Vrijspraak in mini-mega strafzaak 13Altist >

Vrijspraak in megastrafzaak Coulsdon (fraude Belastingontduiking) >

Column Volkskrant over het opsluiten van kinderen >

Volg mradmiraal op Twitter Twitter Volg RalphTakens op Twitter Twitter