In het nieuws

Wij treden alleen op in de media, wanneer dit in het belang is van de zaak en met toestemming van onze cliënten. Soms is het echter nodig om via de media tegengas te geven en het standpunt van de verdediging bekend te maken. Vooral in grotere zaken wordt de invloed van de pers namelijk steeds belangrijker.


Vordering gevangenneming afgewezen in moordonderzoek

Vrijdag, 11 januari 2019

Vandaag behandelde het Gerechtshof Den Haag de vordering gevangenneming van de advocaat-generaal tegen de cliënt van mr. Ayse Çimen. In onderzoek Kasteel wordt de cliënt van mr. Çimen verdacht van betrokkenheid bij een dubbele moord. De advocaat-generaal was van mening dat er ernstige bezwaren bestaan en dat om die reden de gevangenneming moest worden bevolen.

lees verder 

Vrijspraken in mega strafzaak MARGE

Donderdag, 27 december 2018

Mr. Admiraal staat in hoger beroep één van de hoofdverdachten bij in onderzoek MARGE. In eerste aanleg was cliënt veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4 jaren voor onder meer deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte, BTW-fraude en overtreding van de Algemene wet inzake rijksbelastingen.

lees verder 

Vrijspraak in mini-mega strafzaak 13Altist

Woensdag, 28 november 2018

In de omvangrijke strafzaak met onderzoeksnaam 13Altist, waarin een veelheid aan verdachten werden vervolgd wegens grootschalige hennepteelt, zijn de beide clienten van mr. Admiraal en mr. Takens door de meervoudige strafkamer van de rechtbank Amsterdam vrijgesproken. Als gevolg daarvan volgde ook vrijspraak m.b.t. gestolen elektra.

lees verder 

Vrijspraak in megastrafzaak Coulsdon (fraude Belastingontduiking)

Dinsdag, 3 juli 2018

Na bijna 9 jaar te hebben geprocedeerd kreeg de cliënte van mr. Ralph Takens uiteindelijk op maandag 2 juli 2018 het goede nieuws dat zij geheel is vrijgesproken door het gerechtshof Amsterdam in de megastrafzaak bekend onder de naam 'Coulsdon'.

lees verder 

Column Volkskrant over het opsluiten van kinderen

Woensdag, 27 juni 2018

'Waarom het opsluiten van kinderen door de politie normaal is geworden'

lees verder 

OM niet-ontvankelijk nep merkleding

Dinsdag, 13 maart 2018

Eerst in hoger beroep meldde zich een client bij mr. Takens, omdat hij door de rechtbank veroordeeld was wegens bezit van nep merkkleding. Bij een kritische blik op het dossier bleek dat het Openbaar Ministerie in strijd met de eigen richtlijnen direct tot dagvaarden was overgegaan, in plaats van het aanbieden van een transactie. Dit kon dan ook niet door de beugel, vond ook het Hof te Zwolle, dat het verweer van mr. Takens honoreerde, het vonnis van de rechtbank vernietigde en het Openbaar Ministerie alsnog niet-ontvankelijk verklaarde in de strafvervolging.

lees verder 

Vrijspraak witwassen in onderzoek BANDUNG

Maandag, 12 maart 2018

De meervoudige kamer van de rechtbank Den Haag heeft vrijdag 9 maart jl. vonnis gewezen in de strafzaak tegen een cliënte van mr. Admiraal. De verdenking was dat cliënte zich schuldig had gemaakt aan (gewoonte)witwassen. Volgens justitie ging om een bedrag van ongeveer €250.000,- verspreid over een periode van ruim drie jaren. De Officier van Justitie had een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden geëist en o.a. verbeurdverklaring van een inbeslaggenomen personenauto gevraagd.

lees verder 

Beste Advocaat van Nederland

Donderdag, 8 maart 2018

De website www.besteadvocaatvannederland.nl heeft in samenwerking met journalisten en strafrechtadvocaten per provincie drie mannelijke en drie vrouwelijke strafrechtadvocaten genomineerd voor de uiteindelijke landelijke top 10 van strafrechtadvocaten. 

lees verder 

Verdwijnt Roemeense stuntbende wel achter de tralies?

Maandag, 5 maart 2018

Op vrijdag 2 maart jl. vond de inhoudelijke behandeling plaats van de strafzaak tegen vijf Roemeense verdachten. De cliënt van mr. Alexander Admiraal werd verdacht van het plegen van een spectaculaire ladingdiefstal op 24 juli 2017. Terwijl de vrachtwagen 100 km/h reed zouden cliënt en zijn medeverdachten rijdend partijen smartphones uit de vrachtwagen gestolen hebben. Als dat niet bewezen kan worden dan zou cliënt in ieder geval de gestolen Iphones opzettelijk voorhanden hebben gehad.

lees verder 

Vrijspraak wederrechtelijke vrijheidsberoving

Maandag, 1 januari 2018

Op 12 december jl. vond de inhoudelijke behandeling plaats van de strafzaak tegen een cliënt van mr. Admiraal die verdacht werd van ontvoering, afpersing en verboden wapenbezit. Cliënt is een ontkennende verdachte. 

lees verder