+ 31 20 30 32 840
·
info@takensadmiraal.nl
·
Maken afspraak: Ma - Vr 09:00-17:30
Contact

Drugs

Drugs

Takens Admiraal Advocaten is gespecialiseerd in het verlenen van bijstand in strafzaken waarin overtreding van de Opiumwet centraal staat.

Softdrugs

Hoewel softdrugs zoals cannabis gewoon verkocht mogen worden in coffeeshops, is het bezitten, bereiden, bewerken en telen hiervan strafbaar. Wanneer er slechts een kleine hoeveelheid wordt aangetroffen (minder dan 30 gram of 5 planten) brengt het gedoogbeleid met zich dat geen strafvervolging zal worden ingezet. Bij het aanwezig hebben van grotere hoeveelheden zal het Openbaar Ministerie echter wel vervolging inzetten. Recent stonden wij nog met succes twee cliënten bij die verdacht werden van grootschalige hennepteelt:


Vonnis Rechtbank Amsterdam

Harddrugs

Het bezitten, bereiden, verwerken, produceren, vervoeren, invoeren en/of uitvoeren van harddrugs is in artikel 2 van de Opiumwet strafbaar gesteld. Het bezitten van een beperkte hoeveelheid harddrugs wordt – alhoewel dit ook strafbaar is – niet vervolgd (minder dan 0,5 gram of 1 pil). Wij verlenen bijstand in allerlei soorten drugszaken. Het aanwezig hebben van grote hoeveelheden cocaïne, het invoeren en/of uitvoeren van grote hoeveelheden drugs, produceren van synthetische drugs (zoals XTC en/of Speed) en bijvoorbeeld het invoeren van grondstoffen waarmee drugs uiteindelijke geproduceerd kunnen worden (zoals Apaan).

Momenteel verlenen wij bijstand in o.a. dit Amsterdams onderzoek:

https://www.parool.nl/amsterdam/albanese-cokemaffia-infiltreert-in-amsterdam~a4527428/