In het nieuws

Wij treden alleen op in de media, wanneer dit in het belang is van de zaak en met toestemming van onze cliënten. Soms is het echter nodig om via de media tegengas te geven en het standpunt van de verdediging bekend te maken. Vooral in grotere zaken wordt de invloed van de pers namelijk steeds belangrijker.


Eerste pro forma in onderzoek 13VAZEN

Zaterdag, 27 april 2019

Afgelopen donderdag vond de eerste zogeheten pro forma behandeling plaats in onderzoek 13VAZEN bij de rechtbank Amsterdam. De cliënt van mr. Admiraal wordt verdacht van moord/doodslag.

lees verder 

Strafbeschikkingen (nog steeds) onder vuur

Dinsdag, 26 maart 2019

Burgers die in het verleden gedupeerd zijn door onterechte strafbeschikkingen moeten daartegen alsnog in verzet kunnen gaan, zo bepleit de Nederlandse orde van Advocaten.

lees verder 

Voorlopige hechtenis geschorst in onderzoek DAVUTLAR

Maandag, 4 februari 2019

Vorige week vond de eerste zogeheten pro forma behandeling plaats van de strafzaak tegen een cliënt van mr. Admiraal. Cliënt wordt vervolgd voor drie feiten, te weten deelname aan een criminele organisatie, uitvoer van circa 58 kilo harddrugs naar Engeland en het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.

lees verder 

9 jaar cel voor doodsteken vriendin in Zaandam

Dinsdag, 29 januari 2019

Vandaag deed de rechtbank Noord-Holland uitspraak in een strafzaak tegen een cliënt van mr. Ayse Cimen. Cliënt werd verdacht van het op straat doodsteken van zijn Bulgaarse ex-vriendin. Het Openbaar Ministerie eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 17 jaar omdat zij van mening was dat de cliënt van mr. Cimen voor moord kon worden veroordeeld.

lees verder 

Vordering gevangenneming afgewezen in moordonderzoek

Vrijdag, 11 januari 2019

Vandaag behandelde het Gerechtshof Den Haag de vordering gevangenneming van de advocaat-generaal tegen de cliënt van mr. Ayse Çimen. In onderzoek Kasteel wordt de cliënt van mr. Çimen verdacht van betrokkenheid bij een dubbele moord. De advocaat-generaal was van mening dat er ernstige bezwaren bestaan en dat om die reden de gevangenneming moest worden bevolen.

lees verder 

Vrijspraken in mega strafzaak MARGE

Donderdag, 27 december 2018

Mr. Admiraal staat in hoger beroep één van de hoofdverdachten bij in onderzoek MARGE. In eerste aanleg was cliënt veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4 jaren voor onder meer deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte, BTW-fraude en overtreding van de Algemene wet inzake rijksbelastingen.

lees verder 

Vrijspraak in mini-mega strafzaak 13Altist

Woensdag, 28 november 2018

In de omvangrijke strafzaak met onderzoeksnaam 13Altist, waarin een veelheid aan verdachten werden vervolgd wegens grootschalige hennepteelt, zijn de beide clienten van mr. Admiraal en mr. Takens door de meervoudige strafkamer van de rechtbank Amsterdam vrijgesproken. Als gevolg daarvan volgde ook vrijspraak m.b.t. gestolen elektra.

lees verder 

Vrijspraak in megastrafzaak Coulsdon (fraude Belastingontduiking)

Dinsdag, 3 juli 2018

Na bijna 9 jaar te hebben geprocedeerd kreeg de cliënte van mr. Ralph Takens uiteindelijk op maandag 2 juli 2018 het goede nieuws dat zij geheel is vrijgesproken door het gerechtshof Amsterdam in de megastrafzaak bekend onder de naam 'Coulsdon'.

lees verder 

Column Volkskrant over het opsluiten van kinderen

Woensdag, 27 juni 2018

'Waarom het opsluiten van kinderen door de politie normaal is geworden'

lees verder 

OM niet-ontvankelijk nep merkleding

Dinsdag, 13 maart 2018

Eerst in hoger beroep meldde zich een client bij mr. Takens, omdat hij door de rechtbank veroordeeld was wegens bezit van nep merkkleding. Bij een kritische blik op het dossier bleek dat het Openbaar Ministerie in strijd met de eigen richtlijnen direct tot dagvaarden was overgegaan, in plaats van het aanbieden van een transactie. Dit kon dan ook niet door de beugel, vond ook het Hof te Zwolle, dat het verweer van mr. Takens honoreerde, het vonnis van de rechtbank vernietigde en het Openbaar Ministerie alsnog niet-ontvankelijk verklaarde in de strafvervolging.

lees verder