In het nieuws

Wij treden alleen op in de media, wanneer dit in het belang is van de zaak en met toestemming van onze cliënten. Soms is het echter nodig om via de media tegengas te geven en het standpunt van de verdediging bekend te maken. Vooral in grotere zaken wordt de invloed van de pers namelijk steeds belangrijker.


De (nieuwe) geniale generatie strafrechtadvocaten

Zondag, 29 maart 2020

Deze maand verscheen in de Panorama het artikel 'de (nieuwe) generatie geniale strafrechtadvocaten'. Onze kantoorgenoot Tobias Wouters is in de lijst opgenomen op voordracht van mr. Stijn Franken:

lees verder 

Vrijspraak witwassen

Dinsdag, 4 februari 2020

Het Gerechtshof Arnhem heeft een cliënt van mr. Wouters vandaag vrijgesproken van (medeplichtigheid aan) witwassen. Cliënt werd verdacht van het witwassen van geld dat was verkregen na verschillende oplichtingen via Marktplaats, door dit geld te pinnen. Subsidiair werd cliënt verdacht van medeplichtigheid aan witwassen door zijn bankrekening en pinpas ter beschikking te stellen aan derden. In eerste aanleg was cliënt veroordeeld tot een taakstraf van 60 uren. Cliënt moest tevens een schadevergoeding betalen aan meerdere benadeelde partijen. 

lees verder 

Vormverzuimen en vrijspraak

Dinsdag, 26 november 2019

De Rechtbank Amsterdam heeft vandaag een cliënt van mr. Admiraal integraal vrijgesproken. In een woning in Amsterdam-West was een groot geldbedrag aangetroffen, alsmede goederen waarmee overtreding van de opiumwet kan worden voorbereid.

lees verder 

Vrijspraken openlijke geweldpleging Ajax supporters

Donderdag, 14 november 2019

Gisteren heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden cliënten van mr. Admiraal en mr. Wouters vrijgesproken van openlijke geweldpleging. Eerder waren beide cliënten door de politierechter te Zwolle wel veroordeeld. De politierechter had werkstraffen opgelegd.

lees verder 

Invoer van Chinese medicatie, zoals Cost (木香)

Vrijdag, 4 oktober 2019

Ons kantoor behandelt regelmatig strafzaken van – overwegend – Chinese staatsburgers die op Schiphol een strafbeschikking krijgen uitgevaardigd omdat hun Chinese medicatie bedreigde plant- of diersoorten bevatten (zoals Saussurea Costus, 木香). Wij treden principieel op in dergelijke zaken. Volgens ons vervolgt het openbaar ministerie zonder daarbij het doel na te streven wat ten grondslag ligt aan de strafbepaling. Daarbij is het voor de burger nagenoeg onmogelijk om te achterhalen welke ingrediënten wel en niet in medicatie mogen zitten, in acht nemend dat dergelijke medicatie in het buitenland veelal vrij verkrijgbaar is. Op woensdag 2 oktober wees het Gerechtshof Amsterdam arrest in zo’n zaak. Het gerechtshof verwierp alle verweren van mr. Admiraal en mr. Wouters, maar legde uiteindelijk een geheel voorwaardelijke boete op. Dit nu cliënt zich niet heeft gerealiseerd dat hij de betreffende medicijnen niet mocht invoeren in Nederland (klik hier voor het arrest). Wij blijven ons fel verzetten tegen deze – voor de burger onduidelijke – strafbaarstelling. Ontvangt u eenzelfde strafbeschikking? Wij raden u aan dan tijdig contact met ons kantoor te zoeken.  


Vrijspraak van witwassen

Maandag, 5 augustus 2019

Op 21 juli heeft de Rechtbank Utrecht cliënten van mr. Takens en mr. Stam vrijgesproken van de verdenking dat zij enkele tienduizenden euro’s zouden hebben witgewassen. Per toeval was de politie erachter gekomen dat cliënten, een getrouwd stel, significant meer geld uitgaven dan zij maandelijks binnenkregen. Na eigen onderzoek heeft de verdediging bewijs kunnen leveren voor het feit dat er zo’n 15 jaar geleden een forse schadevergoeding was betaald aan de cliënt van mr. Takens. De verdediging heeft dan ook bepleit dat de uitgaven hiermee te verklaren en niet van criminele activiteiten afkomstig zijn. De rechters in Utrecht volgden dit verweer en spraken de cliënten van mr. Takens en mr. Stam vrij.

lees verder 

Bewijsuitsluiting en vrijspraak

Donderdag, 18 juli 2019

Vandaag heeft de rechtbank Amsterdam een cliënt van mr. Admiraal integraal vrijgesproken. Samen met twee andere personen zat cliënt aan een tafel in een horecagelegenheid in Amsterdam. Een hoofdagent vond hen - vanwege hun Oost-Europese uiterlijk - verdacht. De agent zou cliënt hebben horen zeggen 'it's good quality' en ging ervan uit dat er mogelijk sprake was van een criminele ontmoeting.

lees verder 

Straffen tot 5 jaar voor drugshandel via Darkweb, maar niet voor onze cliënte!

Vrijdag, 5 juli 2019
Straffen tot 5 jaar voor drugshandel via Darkweb, maar niet voor onze cliënte!

Op 3 juli 2019 wees de rechtbank Rotterdam vonnis in de zaken van 4 verdachten die via het Darkweb als een postorderbedrijf drugs leverden.

lees verder 

Voor de Rechter

Dinsdag, 28 mei 2019
Voor de Rechter

Op 21 mei jl. was mr. Ralph Takens te zien bij het programma Voor de Rechter op RTL5.

lees verder 

Vrijspraak telen hennep

Maandag, 27 mei 2019

Vandaag behandelde de rechtbank Amsterdam de strafzaak tegen een cliënt van mr. Admiraal. In 2016 was de politie een bedrijfspand binnen gevallen en trof daar op de bovenste verdieping een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Tevens was er sprake van diefstal stroom. Op de begane grond had cliënt zijn eigen bedrijf.

lees verder