In het nieuws

Wij treden alleen op in de media, wanneer dit in het belang is van de zaak en met toestemming van onze cliënten. Soms is het echter nodig om via de media tegengas te geven en het standpunt van de verdediging bekend te maken. Vooral in grotere zaken wordt de invloed van de pers namelijk steeds belangrijker.


Vrijspraak van witwassen

Maandag, 5 augustus 2019

Op 21 juli heeft de Rechtbank Utrecht cliënten van mr. Takens en mr. Stam vrijgesproken van de verdenking dat zij enkele tienduizenden euro’s zouden hebben witgewassen. Per toeval was de politie erachter gekomen dat cliënten, een getrouwd stel, significant meer geld uitgaven dan zij maandelijks binnenkregen. Na eigen onderzoek heeft de verdediging bewijs kunnen leveren voor het feit dat er zo’n 15 jaar geleden een forse schadevergoeding was betaald aan de cliënt van mr. Takens. De verdediging heeft dan ook bepleit dat de uitgaven hiermee te verklaren en niet van criminele activiteiten afkomstig zijn. De rechters in Utrecht volgden dit verweer en spraken de cliënten van mr. Takens en mr. Stam vrij.

lees verder 

Bewijsuitsluiting en vrijspraak

Donderdag, 18 juli 2019

Vandaag heeft de rechtbank Amsterdam een cliënt van mr. Admiraal integraal vrijgesproken. Samen met twee andere personen zat cliënt aan een tafel in een horecagelegenheid in Amsterdam. Een hoofdagent vond hen - vanwege hun Oost-Europese uiterlijk - verdacht. De agent zou cliënt hebben horen zeggen 'it's good quality' en ging ervan uit dat er mogelijk sprake was van een criminele ontmoeting.

lees verder 

Straffen tot 5 jaar voor drugshandel via Darkweb, maar niet voor onze cliente!

Vrijdag, 5 juli 2019
Straffen tot 5 jaar voor drugshandel via Darkweb, maar niet voor onze cliente!

Op 3 juli 2019 wees de rechtbank Rotterdam vonnis in de zaken van 4 verdachten die via het Darkweb als een postorderbedrijf drugs leverden.

lees verder 

Voor de Rechter

Dinsdag, 28 mei 2019
Voor de Rechter

Op 21 mei jl. was mr. Ralph Takens te zien bij het programma Voor de Rechter op RTL5.

lees verder 

Vrijspraak telen hennep

Maandag, 27 mei 2019

Vandaag behandelde de rechtbank Amsterdam de strafzaak tegen een cliënt van mr. Admiraal. In 2016 was de politie een bedrijfspand binnen gevallen en trof daar op de bovenste verdieping een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Tevens was er sprake van diefstal stroom. Op de begane grond had cliënt zijn eigen bedrijf.

lees verder 

Vrijspraak voor aanranding, ondanks DNA-bewijs

Donderdag, 23 mei 2019

Op 23 mei 2019 werd de client van mr. Ayse Cimen vrijgesproken van aanranding. 

lees verder 

Eerste pro forma in onderzoek 13VAZEN

Zaterdag, 27 april 2019

Afgelopen donderdag vond de eerste zogeheten pro forma behandeling plaats in onderzoek 13VAZEN bij de rechtbank Amsterdam. De cliënt van mr. Admiraal wordt verdacht van moord/doodslag.

lees verder 

Strafbeschikkingen (nog steeds) onder vuur

Dinsdag, 26 maart 2019

Burgers die in het verleden gedupeerd zijn door onterechte strafbeschikkingen moeten daartegen alsnog in verzet kunnen gaan, zo bepleit de Nederlandse orde van Advocaten.

lees verder 

Voorlopige hechtenis geschorst in onderzoek DAVUTLAR

Maandag, 4 februari 2019

Vorige week vond de eerste zogeheten pro forma behandeling plaats van de strafzaak tegen een cliënt van mr. Admiraal. Cliënt wordt vervolgd voor drie feiten, te weten deelname aan een criminele organisatie, uitvoer van circa 58 kilo harddrugs naar Engeland en het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.

lees verder 

9 jaar cel voor doodsteken vriendin in Zaandam

Dinsdag, 29 januari 2019

Vandaag deed de rechtbank Noord-Holland uitspraak in een strafzaak tegen een cliënt van mr. Ayse Cimen. Cliënt werd verdacht van het op straat doodsteken van zijn Bulgaarse ex-vriendin. Het Openbaar Ministerie eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 17 jaar omdat zij van mening was dat de cliënt van mr. Cimen voor moord kon worden veroordeeld.

lees verder