In het nieuws

Wij treden alleen op in de media, wanneer dit in het belang is van de zaak en met toestemming van onze cliënten. Soms is het echter nodig om via de media tegengas te geven en het standpunt van de verdediging bekend te maken. Vooral in grotere zaken wordt de invloed van de pers namelijk steeds belangrijker.


Cassatie in beklagzaak

Dinsdag, 29 september 2020

Op 29 september 2020 heeft de Hoge Raad een beschikking van de Rechtbank Amsterdam vernietigt, nadat mr. Takens en mr. Wouters tegen deze beschikking in cassatieberoep waren gekomen. 

lees verder 

Vrijspraak juwelendiefstal

Dinsdag, 15 september 2020

Op dinsdag 15 september 2020 heeft de politierechter in de Rechtbank Amsterdam een cliënt van mr. Wouters vrijgesproken van de (poging) diefstal van een ring met een waarde van ruim € 43.000,--. 

lees verder 

Vrijspraak van het aanwezig hebben van 11 kilo cocaïne

Zondag, 9 augustus 2020

Afgelopen donderdag is een cliënt van mr. Admiraal integraal vrijgesproken van het aanwezig hebben (en bewerken/verwerken) van 11 kilo cocaïne. De cocaïne is aangetroffen in een woning waar cliënt sinds 1 nacht verbleef. Cliënt ontkende dat de cocaïne aan hem toebehoorde.

lees verder 

Vrijspraak bezit cocaïne in transportbus

Maandag, 13 juli 2020

Onlangs werd een cliënt van mr. Takens alsnog in hoger beroep vrijgesproken van het bezit van 20 bolletjes cocaine, welke door de politie in een transportbus werden aangetroffen, kort nadat de cliënt daarin vervoerd was.

lees verder 

Ontneming van € 147.275,96 teruggebracht naar € 7.361,35!

Vrijdag, 3 juli 2020

Waar in strafzaken in verband met nieuw bewijs onder omstandigheden kan worden gevraagd om een herziening, bestaat er bij eerder uitgesproken ontnemingsmaatregelen de mogelijkheid om om vermindering te vragen (art. 577b Sv). Doorgaans zal de reden voor een dergelijke aanvraag zijn dat de veroordeelde blijvend niet in staat moet worden geacht om op enig moment nog te kunnen voldoen aan de ontneming. 

lees verder 

OM eist opnieuw 18 jaar cel voor dodelijke steekpartij Leta

Zondag, 24 mei 2020

Afgelopen vrijdag vond de inhoudelijke behandeling plaats van de strafzaak tegen cliënt Ahmad P. Cliënt wordt verdacht van moord dan wel (gekwalificeerde) doodslag.

lees verder 

Fataal schot was noodweer

Amsterdammer (25) verdacht van doodslag op Burak Arslan in centrum Haarlem

Vrijdag, 15 mei 2020

Haarlems Dagblad door Wessel Hekking

lees verder 

Partiële vrijspraak bezit geld en wapens

Rechtbank Amsterdam spreekt vrij van witwassen 230k, vuurwapens, geluidsdemper en munitie

Dinsdag, 28 april 2020
Partiële vrijspraak bezit geld en wapens

De door mr. Takens bijgestane verdachte van Albanese afkomst is vrijgesproken van het witwassen van € 230.000,-- en van het bezit van 2 vuurwapens, geluidsdemper en munitie.

lees verder 

Hoge Raad casseert in beklagzaak auto

Beslissing over inbeslaggenomen auto teruggedraaid door Hoge Raad

Dinsdag, 28 april 2020
Hoge Raad casseert in beklagzaak auto

Cliënten kunnen bij Takens Admiraal Advocaten ook terecht wanneer spullen in beslag genomen zijn door de politie. Niet-luisterende oren bij het openbaar ministerie kunnen bestreden worden door het indienen van een klaagschrift bij de rechtbank. Dat er in die procedure ook wel eens iets fout kan gaan blijkt uit onderhavige zaak, waarbij de raadsman en klager in het geheel niet opgeroepen werden en slechts een deel van het beklag gegrond werd verklaard. Het belangrijkste, de auto, werd niet teruggegeven. 

lees verder 

De (nieuwe) geniale generatie strafrechtadvocaten

Zondag, 29 maart 2020

Deze maand verscheen in de Panorama het artikel 'de (nieuwe) generatie geniale strafrechtadvocaten'. Onze kantoorgenoot Tobias Wouters is in de lijst opgenomen op voordracht van mr. Stijn Franken:

lees verder