Vrijspraken in mega strafzaak MARGE

Donderdag, 27 december 2018

Mr. Admiraal staat in hoger beroep één van de hoofdverdachten bij in onderzoek MARGE. In eerste aanleg was cliënt veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4 jaren voor onder meer deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte, BTW-fraude en overtreding van de Algemene wet inzake rijksbelastingen.


In hoger beroep is namens cliënt bepleit dat in de tenlastegelegde periode sprake was van bijzondere (contra legem) afspraken tussen de Belastingdienst en cliënt waardoor er niet meer sprake kan zijn van o.a. overtreding van de Algemene wet inzake rijksbelastingen. Ook kon niet bewezen worden dat cliënt wist van de valse facturen die in zijn administratie waren opgenomen. Daar kwam nog eens bij dat niet meer viel vast te stellen wat nu precies de administratie van cliënt was, nu de personen die van overheidswege belast waren op de Vinkenslag met het voeren van de administratie veroordeeld waren voor valsheid in geschrifte.


Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft cliënt van 8 van de 10 tenlastegelegde feiten vrijgesproken. Ook van deelname aan een criminele organisatie is cliënt vrijgesproken. Voor de twee feiten die bewezen verklaard zijn is er een werkstraf en een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

 

Klik hier voor de volledige uitspraak.


 terug