Straffen tot 5 jaar voor drugshandel via Darkweb, maar niet voor onze cliente!

Vrijdag, 5 juli 2019
Straffen tot 5 jaar voor drugshandel via Darkweb, maar niet voor onze cliente!

Op 3 juli 2019 wees de rechtbank Rotterdam vonnis in de zaken van 4 verdachten die via het Darkweb als een postorderbedrijf drugs leverden.


In het onderzoek "26Gravesac" kwam naar voren dat drugs online besteld konden worden bij ene "Doug Heffernan"  (vernoemd naar de hoofdrolspeler in de komedieserie The King of Queens die bezorger is bij UPS). In het daarop volgende onderzoek "26Moore" wist de politie de woning te traceren van waaruit de handel werd gedreven. Bij een inval werd meer dan 10 kilo MDMA, cocaine, 13.521 LSD strips, Ketamine, wiet en paddo's aangetroffen. De handel zou al meer dan 2 jaar in de lucht zijn geweest, eerst via Hansa Market en na het platleggen daarvan door de politie via Dream Market, waarmee miljoenen op illegale wijze verdiend zou zijn. 


Ten aanzien van de cliente van mr. Takens kwam de rechtbank tot vrijspraken m.b.t. de handel in en het bezit van Ketamine en vrijspraak van vuurwapenbezit. Met betrekking tot de drugshandel is met succes aangetoond en bepleit dat de rol van cliente daarbij van zeer korte duur is geweest en dus van ondergeschikt belang.


De 3 medeverdachten werden veroordeeld tot elk 5 jaar cel; de cliente van mr. Takens tot 4,5 maand en een taakstraf.


Klik hier voor het nieuwsbericht op rechtspraak.nl.
 terug