+ 31 20 30 32 840
·
info@takensadmiraal.nl
·
Maken afspraak: Ma - Vr 09:00-17:30
Contact

Verdachte van moord Willem van der Willigen gaat toch praten, maar wil geen psychisch onderzoek

ALGEMEEN DAGBLAD – De man die wordt verdacht van de moord op Willem van der Willigen in Lieshout en Benito van Ommeren in Amsterdam, werkt mee aan nadere verhoren. Hij wil zich niet laten onderzoeken door een psycholoog en psychiater.

In de rechtszaak tegen de 60-jarige Bosschenaar Bill C. en transseksueel Sharona de J. (33) vertelde C. woensdag voor het eerst wat er volgens hem was gebeurd, nadat hij eerder bij de politie steeds gebruik had gemaakt van zijn zwijgrecht. Hij bekende dat hij Van der Willigen met een hamer had doodgeslagen en Van Ommeren had gewurgd met zijn broekriem.

‘Het gaat ergens over’

Omdat C. voor het eerst zijn mond opendeed, vroeg de officier van justitie woensdag om uitstel van de zaak en om nadere verhoren van C. ,,Het gaat nogal ergens over”, zo schetste de officier het belang van die verhoren. Donderdag vertelde C’s advocaat Ayse Çimen de rechtbank dat de Bosschenaar meewerkt.

De recherche zal hem aan de tand voelen als verdachte, bij de rechter-commissaris zullen hem vragen gesteld worden als getuige van beide moorden. Çimen waarschuwde wel dat haar cliënt ‘geen grote prater is.’ In de nadere verhoren kunnen politie en rechter-commissaris gedetailleerder op de zaak ingaan dan woensdag in de rechtszaal mogelijk was.

Nog geen nieuw datum

De uitspraken die C. deed in de rechtszaal worden naar deskundigen van het Pieter Baan Centrum gestuurd, die kijken of ze daarmee een beeld kunnen vormen van de geestelijke gesteldheid van de man. Door de nieuwe verhoren loopt de hele zaak vertraging op. Er is nog geen datum voor een nieuwe zitting.

Klik hier voor het volledige bericht in het AD

Related Posts