+ 31 20 30 32 840
·
info@takensadmiraal.nl
·
Maken afspraak: Ma - Vr 09:00-17:30
Contact

Vrijspraak portier: gelukkig hebben we de beelden nog!

Dinsdag, 17 november 2020

In hoger beroep meldde zich een portier van een uitgaansgelegenheid, die door de politierechter reeds was veroordeeld. Deze portier werd beschuldigd van mishandelingen van 3 klanten, terwijl die portier juist aangifte tegen hen had gedaan.

Toch moest de portier zich op zitting verantwoorden. Hij en zijn voormalige advocaat werden op die zitting door de politierechter totaal verrast, dat er bewegende beelden aan het dossier zouden zijn toegevoegd en waar de politierechter al naar had gekeken en zij haar oordeel daarop kennelijk al had gevormd. Zij veroordeelde de portier.

In hoger beroep zijn op verzoek van mr. Takens alsnog die bewegende beelden verstrekt. Na grondige bestudering van de camerabeelden heeft mr. Takens stills (prints) gemaakt van de bewegende beelden en heeft deze samen met een uitgebreide beschrijving van wat er op de beelden te zien was verstrekt aan het gerechtshof. En wat er te zien was? Dat 2 dames even daarvoor in een gevecht waren geraakt, dat zij door andere portiers de club uit gezet werden, maar dat zij kort daarna zich vergezeld van een 3e persoon met geweld de toegang probeerden te verschaffen tot de club en daarbij dwars door deze portier heen probeerden te lopen. Daarbij werd waarschijnlijk ook een kopstoot gegeven aan de portier, die ook daarbij passend letsel aan zijn voorhoofd had. De portier, die door 3 personen werd belaagd, heeft 2 van hen netjes in bedwang gehouden totdat er versterking kwam. Onderwijl heeft hij allerlei klappen en trappen moeten incasseren, maar heeft daarop niet met geweld gereageerd.

Van de beschuldigingen aan zijn adres bleek dan ook helemaal niets waar te zijn. Ook het gerechtshof had de beelden goed bekeken en sprak de portier vrij van de gehele tenlastelegging (zie hier voor het arrest).

2 Van de 3 genoemde klanten werden vervolgens wel veroordeeld wegens mishandeling van deze portier.

Related Posts