Takens Admiraal
advocaten

Bronckhorststraat 16
1071 WR Amsterdam
T + 31 20 30 32 840
F + 31 20 30 32 841 info@takensadmiraal.nl

Nieuws


Vrijspraak diefstal metalen

Woensdag, 22 november 2017

Op dinsdag 21 november jl. heeft het Gerechtshof Amsterdam arrest gewezen in een strafzaak tegen een cliënt van mr. Admiraal. In eerste aanleg was cliënt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 weken voor het stelen van een grote hoeveelheid metalen van een manegeterrein. Standpunt van cliënt is dat hij betaald had voor de metalen en dat er zodoende geen sprake was van wederrechtelijke toe-eigening.

 

Het Gerechtshof Amsterdam heeft het verweer van de verdediging gevolgd:

 

"Gelet op de inhoud van het dossier is het hof van oordeel dat niet kan worden vastgesteld wat precies tussen de verdachte en de eigenaar van het manegeterrein, vanwaar de metalen voorwerpen door de verdachte zijn meegenomen, is afgesproken. Het door de verdachte geschetste scenario, namelijk dat hij de stapel roestvrijstalen voorwerpen voor het door hem betaalde geldbedrag mocht meenemen, kan, gelet op de inhoud van het dossier, niet worden uitgesloten."

 

De vordering benadeelde partij (initieel €26.627,00) is niet-ontvankelijk verklaard.In het nieuws

Wij treden alleen op in de media, wanneer dit in het belang is van de zaak en met toestemming van onze cliënten. Soms is het echter nodig om via de media tegengas te geven en het standpunt van de verdediging bekend te maken. Vooral in grotere zaken wordt de invloed van de pers namelijk steeds belangrijker. Een overzicht:

Vrijspraak in mini-mega strafzaak 13Altist >

Vrijspraak in megastrafzaak Coulsdon (fraude Belastingontduiking) >

Column Volkskrant over het opsluiten van kinderen >

Volg mradmiraal op Twitter Twitter Volg RalphTakens op Twitter Twitter