+ 31 20 30 32 840
·
info@takensadmiraal.nl
·
Maken afspraak: Ma - Vr 09:00-17:30
Contact

mr. Ralph Takens

11

mr. Ralph Takens

Partner, advocaat strafrecht

Mr. Ralph Takens werkt door heel Nederland in zeer uiteenlopende zaken. Mr. Takens is zowel straf- als privaatrechtelijk afgestudeerd. Na zijn studie is mr. Takens als advocaat gaan werken. Mr. Takens heeft zich volledig in het strafrecht gespecialiseerd. Op 1 januari 2010 werd mr. Takens partner bij het kantoor dat thans wordt gevormd door Takens Admiraal Advocaten.

Zijn praktijk bestaat vooral uit zaken over georganiseerde criminaliteit, vrouwenhandel, mensensmokkel, drugshandel, moord, doodslag, (zware) mishandeling, gekwalificeerde vermogensdelicten (overvallen, plofkraken, straatroven, inbraken, etc.) verkeers- en jeugdzaken.

Daarnaast heeft mr. Takens zijn affiniteit met het civiele recht behouden en legt hij zich tevens toe op het verlenen van bijstand aan cliënten op het gebied van auteursrecht en contractenrecht in verband met muziekproducties. Hij adviseert dan ook DJ’s en producers omtrent de diverse juridische aspecten die komen kijken bij de werkzaamheid in de muziekwereld.

Mr. Takens treedt op voor gerechten in het hele land en voert tevens procedures in cassatie in strafzaken bij de Hoge Raad der Nederlanden. 

Mr. Takens is strafrechtspecialist en is als zodanig lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en lid van de Vereniging voor Cassatie Advocaten in Strafzaken (VCAS). Toegang tot beide verenigingen is beperkt en is voorbehouden aan specialisten die hebben aangetoond te voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen welke jaarlijks worden getoetst. 

Naast de Nederlandse taal spreekt Mr. Takens:

  • Engels (English)
  • Indonesisch (bahasa Indonesia)

Bapak Ralph Takens, pengacara kriminal (hukum pidana Belanda), berbicara bahasa Indonesia. 

Mr. Takens heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht
  • Cassatie

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op de geregistreerde rechtsgebieden.